fbpx

Bijlwerpen in Nederland

Indoor bijlwerpen

Sinds 2018 is hèt teamuitje anno nu ook in Nederland te beleven! Het indoor bijlwerpen blijkt een schot in de roos voor het Nederlandse publiek.

Bijlwerpen als officiële sport

Het gooien met bijlen is waarschijnlijk al zo oud als de uitvinding van de bijl. Als sport is het bijlgooien echter nog relatief nieuw. Het was Mario Zelaya uit Canada die het indoor bijlgooien als officiële sport op de kaart zette door de oprichting van Bad Axe Throwing, de eerste indoor axe throwing baan ter wereld en The World Axe Throwing League, de organisatie die alle officiële regels wereldwijd bepaalt.

Een vernieuwende vorm van uitgaan

Toen wij, Sanne Post en Gijs Geers, in Amerika kennis maakten met het indoor bijlwerpen wisten we meteen dat dit ook in Nederland zou aanslaan. Het concept moest alleen "verNederlandst" worden. Van een ruige sport voor stoere mannen met baarden hebben wij er een uniek teamuitje van gemaakt waar iedereen in een veilige, sfeervolle setting kennis kan maken met zijn of haar innerlijke oermens!

Waar het indoor bijlgooien in Amerika nog vaak plaatsvindt in een sfeerloze loods hebben wij ervoor gekozen om er echt een gezellig avondje uit van te maken. Omdat we in 2013 het fenomeen Escape Challenge in Delft introduceerden als een van de eerste escape rooms in Nederland hadden we al volop ervaring met het creëren van een totaalbeleving. Deze kennis hebben we meegenomen bij de ontwikkeling van Urban Axe Throwing.

Het indoor bijlwerpen blijkt ook in Nederland een schot in de roos te zijn. Onze bezoekers ontdekken talenten en oergevoelens in zichzelf die ze nog niet eerder hadden ontdekt. Dit heeft ons doen besluiten om op korte termijn vestigingen van Urban Axe Throwing te openen in alle grote steden van ons land zodat binnenkort heel Nederland kennis kan maken met het indoor bijlwerpen als teamuitje.

bijlwerpen

Kernpunten:

  • Veilige setting
  • Gespecialiseerde begeleiders
  • Sfeervolle manier van uitgaan
  • Nieuwe ervaring
  • Iedereen kan het

Zin gekregen om wat bijlen te werpen?